Kaže se „pas je najbolji čovekov prijatelj“, što se i dokazalo kroz razne situacije i dogodovštine. Odlučili ste se da imate svog četvoronožnog prijatelja ili ga već imate i potreban vam je ugodan smeštaj za njega?! Naša radionica se bavi isključivo izradom kućica za pse i pomoći će Vam u odabiru iste.

Kroz dugogodišnje iskustvo u obradi drvnih materijala, pažljivim odabirom, izrađuju se kućice za pse koje su u stanju da odole vanjskim uslovima dugi niz godina.

U ponudi imamo devet modela koji su nastali kroz praksu i sugestije naših mušterija koji su sudelovali svojim idejama i koje će zadovoljiti najstrožije kriterijume po izgledu i kvalitetu. Da bi psu obezbedili neophodne uslove za boravak napolju potreban je zaklon koji će da mu posluzi kako u letnjim vrelim danima siguran hlad tako i opstanak u kišnim i ekstremnim zimskim periodima u kojima temperatura nekada dostiže i -20C. U takvim situacijama kućica treba da je kompletno izolovana i da je na vratima postavljena PVC zavesa koja će zadržavati unutrašnju temperaturu koju je pas podigao svojim disanjem i sopstvenom telesnom temperaturom.

Ako već nema ugrađeno podno grejanje poželjno je dodati suvu slamu ili krupniju piljevinu. Obavezno se ovoga pridržavati kod pasmina koje su osetljive na niske temperature.

U cilju da psa zaštitimo što je više moguće veoma je bitan i odabir mesta postavke kućice, kao i podloga na koju ćemo istu postaviti. Koliko to uslovi dozvoljavaju potrebno je planirati postavku kućice pod nadstrešnicu, drvo ili neki sličan već postojeći štit. Podloga na koju se kućica planira treba da je betonirana ili je sasvim dovoljno postaviti cigle ili nešto slično u cilju da se kućica ne postavlja direktno na zemljinu površinu. Naša radionica pored kvaliteta stavlja akcenat i na izgled kućica koje će pored svoje svrhe da posluže i kao predivan detalj u Vašem dvorištu.

Način izrade je sledeći :

1. Dogovor oko modela , dimenzija , roka izrade i dostave kućice

2. Izrada konstrukcije kućice ( pod, zidovi, krov ) radi se od suvih čamovih letvi 5 cm * 3 cm.

3.Oblaganje unutrašnjeg dela OSB tablama 1 cm debljine

4. Ugradnja stiropora 3cm

5. Krovna konstrukcija sa vanjske strane oblaže se osb materijalima debljine 1cm, premazuje zaštitnim voskom i kao završnica postavlja tegola u boji ili rebrasti lim.

6.Zidovi se oblažu jelovom lamperijom,a potom premazuje sadolinom dva puta. Ulaz i prozori rade se od hrastovog drveta. Kućice na kojima su predvidjeni prozori
ugradjuju se stakla debljine 8mm

Način održavanja kućice.

Kao i svakom drugom obektu i kućici za pse je potrebno povremeno održavanje. Sve nase kućice imaju mogućnost podizanja krova,a samim tim lakši pristup unutrašnjosti koja se čisti po potrebi. Održavanje jelove lamperija koja cini fasadu kucice radi se na taj način da se svake druge godine premaže sadolinom. Redovnim odrzavanjem naše kućice su u stanju da traju i vise od 20 godina.